Translate

diumenge, 20 de desembre del 2020

P3A - PROJECTE PEIXOS

 ELS PEIXOS! Aquest ha estat el punt central del projecte de medi d'aquest primer trimestre.  

La primera setmana del curs escolar, vam escollir entre tots i totes un nom de grup, "ELS PEIXOS". A partir d'aquell moment, les sessions de medi van anar enfocades a conèixer més a fons aquests animals aquàtics. Volíem saber-ho tot: com són físicament, quin és el seu hàbitat natural, com es desplacen, com respiren sota l'aigua, etc. 

Pluja d'idees "Què volem saber sobre els peixos?"

La primera proposta del projecte va consistir a fer un dibuix lliure d'un peix. Per dur a terme aquesta activitat, vam haver de fer una reflexió inicial "Com és un peix?". Vam haver de reproduir en la nostra ment la imatge que teníem sobre un peix (forma, parts, mida, colors, etc.) per després poder plasmar-ho en el paper. Aquestes eren les nostres idees inicials de "peixos".  No tenen res a veure amb els dibuixos finals! Es pot apreciar una gran evolució!

La segona proposta del projecte va consistir a crear un puzle d'un peix. Aquest joc manipulatiu ens va permetre anar modelant una imatge de peix més complexa. A través del muntatge i desmuntatge del trencaclosques vam anar aprenent que els peixos estan formats per 5 parts: cap, cos, aletes inferiors, aleta superior i cua. 


La tercera proposta del projecte va consistir a construir un peix amb totes les seves parts. Vam fer servir un globus per representar el cos, dues siluetes de mans per representar les aletes i un got de plàstic per representar la cua. Ens van quedar molt bonics!


La quarta proposta del projecte va consistir a decorar la caixa simulant l'aigua, l'hàbitat natural dels peixos. Primer de tot, vam decidir el color. Tots i totes vam estar d'acord, després de visualitzar diversos vídeos, que el millor color per representar l'aigua era el blau. Així doncs, vam agafar pinzells i pintura  per posar-nos mans a l'obra! No vam deixar cap espai buit! I l'últim toc el vam donar afegint algues com les que es troben als rius, mars i oceans. 


La cinquena proposta del projecte va consistir a aprendre com s'escriu la paraula "peixos". Vam endevinar cadascuna de les lletres que la integren: La "P" de pi, la "E" de bé, la "I" d'indi, la "X" de xocolata, la "O" d'òliba i la "S" de sopa. Però, també ens vam adonar que tots i totes tenim en el nostre nom i/o cognom alguna d'aquestes lletres! 

La sisena proposta del projecte va consistir a explicar el conte del peix Irisat. A través d'aquesta història vam aprendre que el cos dels peixos estava format per escates. Però ens va sorgir la curiositat "què són les escates?" i vam decidir investigar. Quan vam descobrir que eren plaques que protegien la pell dels peixos, vam voler posar-les als nostres per evitar que patissin cap mal. 

Finalment, també ens ho hem passat d'allò més bé amb altres activitats més lúdiques i engrescadores com: aprendre la cançó "Un peixet en el fons de l'estany" mentre fèiem bombolles amb palletes i veure la pel·lícula del peix Nemo i la seva aventura perillosa i divertida a través de l'immens oceà. 

Esperem que us hagi agradat el NOSTRE PROJECTE DELS PEIXOS!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada